MD1

RIGTERSBLEEK MD1

MD1 - 1
 Ramon Matthijssen
 Trainer / Leider
 06-44291488

MD1 -6 - kopie MD1 -5 - kopie MD1 -3 MD1 -8 - kopie   MD1 groep bewerkt
MD1 -2 MD1 -10 - kopie MD1 -9 - kopie    
MD1 -4 - kopie MD1 -7 - kopie MD1 -11 - kopie    
          vlnr: Noor du Gardijn, Lynn Mues, Meike Wassink, Sharon Matthijssen
Simone Zwiggelaar, Jessie Prins, Djoëlle Boonstra
Indy Luiten, Chiara van der Heide, Ramon Matthijssen, Tammy Wesselink
Jeska ter Huurne (trainster) ontbreektHet vrouwenvoetbal is groeiende. Internationaal gezien is voetbal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook in Nederland ontwikkelt het vrouwenvoetbal zich stormachtig. De KNVB telt inmiddels meer dan 135.000 voetballende meiden en vrouwen. Uiteraard biedt v.v. Rigtersbleek vrouwen en meiden ook ruim de mogelijkheid om de voetbalschoenen aan te trekken en uit te komen in een competitie.
 
Sinds het seizoen 2014-2015 heeft v.v. Rigtersbleek een vrouwenteam. In het eerste seizoen was er direct succes: de vrouwen werden kampioen in de derde klasse. Het jaar erop promoveerde het team naar de eerste klasse en hierin werd het in het seizoen 2016-2017 kampioen. In het seizoen 2017-2018 komt het team van Patrick van den Berg hierdoor uit in de Hoofdklasse.
 
Ook voor de jongere meiden die graag willen voetballen heeft v.v. Rigtersbleek plek. Er zijn twee meidenteams die uitkomen in de competitie: MO13 & MO15. 
 
Daarnaast is Rigtersbleek is in het seizoen 2015-2016 gestart met een vrouwenteam dat uitkomt in een zeven tegen zeven competitie. In een midweekse competitie wordt op een half veld zeven tegen zeven gespeeld. Om deel uit te maken van dit team geldt een leeftijdgrens van 25+. Geen trainingen, maar slechts eenmaal per week een wedstrijd tegen een vereniging uit de regio.INFORMATIE & CONTACT
Heb jij interesse om ook te gaan voetballen of wil jij meer informatie over het vrouwen- en meidenvoetbal bij v.v. Rigtersbleek? Neem dan contact op met één van onderstaande contactpersonen. 

Algemeen meisjes-vrouwenvoetbal@rigtersbleek.nl     
Patrick van den Berg patrickvandenberg0@gmail.com  
7 tegen 7  Nicole Berger  

Coördinator
  Al jaren ben ik actief binnen het jongensvoetbal. Twee jaar geleden werd er een meidentak opgericht bij Rigtersbleek en ben ik al snel bij betrokken geraakt. Eén van de redenen hiervan was mijn dochter Julia die besloot om te gaan voetballen.

Dit seizoen werd ik gevraagd om coördinator te worden bij de meiden. Sinds dit seizoen heb ik dit opgepakt en samen met veel andere enthousiaste mensen gaan we er alles aan doen om de meidentak verder uit te breiden. Mijn doel is om het enthousiasme van én rondom de meiden voor jaren te behouden. Uiteindelijk hoop ik dat we het weten te realiseren om meerdere meidenteams in alle leeftijdscategorieën kunnen inschrijven voor de competitie.

Bijkomend doel is dat het meidenvoetbal in de breedste zin wordt gedragen binnen de vereniging. Eén stap hierin hopen we op korte termijn te kunnen zetten door nog nauwer samen te werken met de gehele jeugdorganisatie van de club. 

Madelon Schreinders  

De meiden en vrouwen van Rigtersbleek zijn ook te volgen op Facebook


 

MEIDENVOETBALSCHOOL TWENTE
In 2015 is de eerste Meidenvoetbalschool in Oost Nederland opgericht. Rigtersbleek ondersteunt dit initiatief door het sportpark beschikbaar te stellen en daarnaast zijn enkele trainers en speelsters van de club nauw betrokken bij de activiteiten van de Meidenvoetbalschool Twente. Klik hier voor meer informatie over de Meidenvoetbalschool Twente.