NIEUWS

12-04-2017 - "We gaan hoofdklasse spelen!"

Het kampioenschap in de eerste klasse is een feit voor de speelsters van Rigtersbleek. Opnieuw een promotie en vanaf aankomend seizoen komt het team uit in de landelijke Hoofdklasse. Milan Lok is aanvoerder van het team en hieronder haar reactie op het geweldige seizoen voor VR1 en het kampioenschap waarin het uiteindelijk resulteerde.


 
Tijdens één van de eerste trainingen in de voorbereiding op dit seizoen moesten we in kleine groepjes onze doelstellingen gaan bepalen. Wanneer op dat moment iemand had gezegd dat we op deze manier kampioen zouden worden, hadden we deze speelster waarschijnlijk keihard uitgelachen. We kwamen immers pas uit de tweede klasse. Top drie was het antwoord op de vraag op welke plek we zouden eindigen en sommigen hielde het zelfs bij een top vijf ranking.
 
"Als team zijn we tactisch, technisch, mentaal en fysiek enorm gegroeid afgelopen seizoen."
 
De nieuwe speelwijze die trainer Patrick van den Berg introduceerde werd door iedereen heel snel opgepikt en dit is echt een wapen geworden. We scoren aan de lopende band, krijgen heel weinig goals tegen en we zijn conditioneel bijna altijd sterker dan de tegenstander. Als we met de rust met 4-0 voor staan, willen we daar 8-0 van proberen te maken. Iedereen is zo gemotiveerd en voor mijn gevoel klopt alles.
 
“We gaan gewoon hoofdklasse spelen!”
 
Het besef is er volgens mij nog niet bij iedereen. Drie keer promoveren op rij is een unieke prestatie en daar mogen we als team ontzettend trots op zijn!”
 

Terug naar overzicht