NIEUWS

14-05-2017 - “Kansen eigen jeugd”

“Kansen eigen jeugd”
Het seizoen is bijna ten einde en een moment voor Ivar Hageman, Lid Technische Commissie, om terug te blikken, maar bovenal ook alvast vooruit te blikken op het nieuwe seizoen.
 
Rigtersbleek kan terugkijken op enkele zeer geslaagde weken: in relatief korte tijd werden eerst de vrouwen kampioen, daarna het tweede elftal (zondag) van de mannen en afgelopen weekend volgde het behoud van ons eerste elftal voor de Eerste Klasse en het kampioenschap van JO19-1 (foto). JO19-1 maakt hiermee een grote ambitie van de club waar: spelen op divisie-niveau. Met deze groep spelers, actief in JO17, JO19 en JO21 zijn we al enkele jaren intensief bezig en in de komende jaren gaan we hiermee stevig door. Hierbij zal de nadruk worden gelegd op een individuele benadering van talent en een individuele ontwikkeling van kwaliteiten op een hoog weerstandsniveau. Van het huidige elftal van Tim Schepers stromen maar liefst acht (!) spelers door naar ons eerste (Eerste Klasse) en tweede elftal (Hoofdklasse). Als bestuur, kader en TC zijn we hier trots op.

Als TC hebben we dit beleid goed besproken met de nieuwe trainers Otto Krabbe, Joost du Gardijn, Tim Schepers en Ronald Corte en hieruit is voortgekomen dat al deze zelf opgeleide jongens in de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 een faire kans gaan krijgen op een plek in de eerste selectie. We bespreken in deze weken met de trainers hoe we dit concreet willen vormgeven, maar volledig duidelijk is dus dat we diverse plaatsen in die eerste selectie hebben 'gereserveerd' voor onze eigen jeugd. Alle gesprekken met de huidige eerste en tweede selectie zijn inmiddels afgerond en in de komende weken zullen we ook met de spelers van JO19-1 nog individueel om tafel gaan om onze plannen verder toe te lichten. Met deze kansen voor eigen jeugdspelers denken we samen met een aantal andere initiatieven goed invulling te geven aan de clubambitie om zelf opgeleide talentvolle spelers goed te laten aansluiten op het niveau van onze hoogste elftallen. Bestuur, kader en TC van De Bleek zijn trots op de geleverde prestaties in het afgelopen seizoen en we kijken uit naar de komende jaargang.

 

 
 

Terug naar overzicht