NIEUWS

02-06-2017 - Voorlopige indeling jeugdteams

Voorlopige indeling jeugdteams
Het seizoen 2016-2017 is bijna ten einde en het nieuwe seizoen in aantocht. De Technische Commissie is volop bezig met de voorbereidingen en middels dit bericht informeert Patrick van den Berg, voorzitter Technische Commissie, iedereen graag over de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en de voorlopige indelingen.
 
Bericht van de voorzitter Technische Commissie
Het voetbalseizoen loopt alweer op zijn einde en zoals jullie weten maken we 1 juni a.s. de selecties bekend voor het seizoen 2017-2018. Dit houdt in dat er veel werk verzet is achter de schermen om de indelingen rond te krijgen. Het is een voorlopige selectie indeling, omdat de overschrijvingstermijn loopt tot 15 juni. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat spelers/speelsters zich nog in- of uitschrijven.
 
In de eerste selectieteams van JO13-1 t/m JO19-1 gaan we aankomend seizoen werken met 16 spelers en 2 keepers. Met deze grote selecties creëren we de mogelijkheid om meer en beter in formaties te gaan trainen én we bieden zo meer concurrentie om de ontwikkeling van de spelers te bevorderen. Dit houdt ook in dat er telkens spelers uit de selectiewedstrijden spelen in een tweede jeugdelftal in dezelfde leeftijdscategorie. Wanneer de selectie blessure- en schorsing vrij is vloeit er een keeper met drie veldspelers terug naar een tweede selectie. Zoals blijkt uit de indeling van de tweede selecties is hier rekening mee gehouden. Voor de selecties JO11 t/m JO8 geldt dit overigens niet; deze teams blijven intact. JO7 en overige spelers die instromen spelen geen KNVB-competitie, maar spelen uiteraard wel de interne Champions League op de zaterdagochtenden.

Klik hier voor de voorlopige indeling voor het seizoen 2017-2018. 
 
Pilot JO8 (2010)
In het geval van de jongste jeugd hebben we te maken met het zogenaamde ‘geboortemaandeffect’. Dit wil zeggen dat spelers die in januari zijn geboren doorgaans verder zijn in hun ontwikkeling dan jongens en meiden die geboren zijn in november van hetzelfde jaar. De spelers die aan het eind van het jaar geboren zijn komen hierdoor haast niet voor in selectieteams in de onderbouw, terwijl ze mogelijk wel meer talent in huis hebben. Om bij de club breed op te leiden wordt er daarom een indeling gemaakt op basis van geboortejaar 2010. De teams JO8-4 en JO8-5 zijn op deze wijze ingedeeld. Deze twee teams gaan we gedurende het seizoen volgen en vastleggen door middel van video-opnames. Deze opnames worden gemaakt aan het begin en aan het eind van het seizoen. Zowel in de training als in de wedstrijden worden er opnames gemaakt welke vervolgens door de trainers en Technische Commissie worden geëvalueerd. Het doel van deze pilot is dat de jongere spelers uiteindelijk ook de kans krijgen om in selectieteams te spelen. De kinderen krijgen door deze aanpak weerstand van gelijken en als club geloven wij erin dat hierdoor het spelplezier wordt bevorderd én er een eerlijke talentidentificatie gecreëerd wordt.
 
Vragen & Opmerkingen
Indien er vragen en opmerkingen zijn over de indelingen van de jeugdteams kan contact opgenomen worden met Patrick van den Berg.


Terug naar overzicht