NIEUWS

28-06-2017 - TC1 voor du Gardijn

TC1 voor du Gardijn
Aankomend seizoen gaat de 42-jarige Joost du Gardijn bij v.v. Rigtersbleek aan de slag als hoofdtrainer van het tweede elftal en van het Beloftenteam. Joost is zeer actief in de voetbalwereld en is een ervaren trainer die al in het bezit was van zijn TC3 en TC2 diploma. In het afgelopen seizoen was hij actief als trainer bij WVV ’34 in Hengevelde, organiseerde hij diverse trainingsmodules voor zijn Meidenvoetbalschool én volgde hij de TC1 cursus. Op 29 mei ronde hij zijn cursus af en is Joost du Gardijn dus nu in het bezit van zijn TC1 diploma. Wij spraken met Joost du Gardijn over het behalen van de TC1 diploma en blikken met hem vooruit op het nieuwe seizoen.
 
Joost: “Ik ben een ambitieuze trainer en ik wil me steeds verder ontwikkelen. Voor mij was het dan ook een logische stap om de TC1-cursus te volgen. Hiermee ben ik nu ook in de gelegenheid om op alle niveaus training te geven en dat was voor mij ook één van de motivaties om dit diploma te bemachtigen.”
 
Naast zijn rol als trainer van het tweede elftal en het beloftenteam is Joost du Gardijn ook al enkele jaren betrokken bij de jongste jeugd van de vereniging. Deze werkzaamheden blijft hij ook aankomend seizoen voortzetten evenals zijn werkzaamheden als oprichter van de Meidenvoetbalschool Twente. Op alle vlakken kan hij de opgedane kennis en inzichten vanuit de TC1-cursus inzetten. Joost: “Met de ervaring die ik in het afgelopen seizoen heb op kunnen doen en de nieuwe inzichten die ik heb meegenomen kan ik meer betekenen en toevoegen voor de club. Ik ben van mening dat de club erbij gebaat is dat het technisch kader zo goed en hoog mogelijk opgeleid is. Met mijn kennis die ik nu bezit kan ik bijvoorbeeld van waarde zijn op het gebied van videoanalyses, periodisering, talentherkenning en meer.
 
Het tweede elftal werd afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse, onder leiding van trainer Niels Oude Tijdhof. Joost neemt het stokje over en gaat met het team uitkomen in de Reserve Hoofdklasse. Joost: “Aankomend seizoen wil ik met het tweede elftal een mooi seizoen draaien op het hoogste niveau voor tweede elftallen. Daarnaast hoop ik dat de categoriespelers in de leeftijd van 17 tot 21 steeds dichterbij het eerste elftal gaan komen qua niveau. De doelen hierin zijn nog niet concreet gesteld, maar het ontwikkelen van de jonge spelers van de selectie is hier in ieder geval één van. Samen met de andere leden van de betrokken staf gaan we hiermee aan de slag in het nieuwe seizoen. We gaan dit onder andere doen door deze groep spelers veel in actie te laten komen door deelname aan de Tukker Cup en het Marinus Goedhart Toernooi, waarbij ze het opnemen tegen ervaren eerste elftallen die op een hoog niveau uitkomen.”
 
Joost is Technisch Coördinator van JO8 t/m JO11. Joost: “Naast het voortzetten van mijn huidige werkzaamheden wil ik me ook vooral gaan richten op het overdragen van mijn kennis op de trainers van deze jeugdteams. Mijn doel is om jonge voetballers verder te ontwikkelen en de trainers zijn hierin uiteraard van grote invloed. Ik wil hen de informatie en inhoud meegeven voor de trainingen en wedstrijden om zo de talentvolle spelers goede, leerzame en effectieve trainingen te bieden. Ter ondersteuning hiervan zal ik onder andere gaan werken met videoanalyses.”

 
 

Terug naar overzicht