NIEUWS

16-07-2017 - Nieuw seizoen VR1

Nieuw seizoen VR1
We staan vlak voor weer een nieuw voetbalseizoen en ook de vrouwen gaan zich binnenkort weer voorbereiden op dit nieuwe seizoen. In 2017-2018 speelt het team van Patrick van den Berg (foto) in de Hoofdklasse B, nadat het team afgelopen seizoen werd in de eerste klasse.
 
Patrick van den Berg: “In deze competitie spelen we tegen clubs die we niet kennen en het wordt een mooie uitdaging om een stabiele hoofdklasser te gaan worden.”
 
Selectie
Er zijn enkele speelsters vertrokken bij de De Bleek. Lindsey Meyerink, Esmee van ‘t Hoog, Lotte van Dopperen, Loes de Boer, Kelsey van der Laan, Roxanne Bloks en Marloes Hulshof hebben besloten om bij andere clubs te gaan spelen. Uit de regio zijn er enkele nieuwe spelers aangetrokken die het team compleet maken voor aankomend seizoen. De nieuwe namen volgend seizoen zijn Inge Tijink, Kwan Suppaiboonsuk, Milou Olde Velthuis, Lotte Nijzink, Rachel Kleine, Roxann Witterland, Amber van den Berg, Carmen Koens en Gabriella Mourad.
 
Patrick: “We hebben een ruime selectie waardoor we, samen met FC Twente Vrouwen, om de twee weken extra oefenwedstrijden gaan spelen. Hierdoor krijgen alle talenten extra speelminuten om hun ontwikkeling te bevorderen.”
 
Meiden- & Vrouwenvoetbal bij De Bleek
Op zondag 16 juli start het EK in eigen land voor de Oranje Leeuwinnen. Ook in Enschede worden er twee wedstrijden gespeeld tijdens het EK. Een halve finale en de finale vinden plaats in De Grolsch Veste. In de afgelopen periode is wederom gebleken dat het vrouwenvoetbal in Nederland nog steeds erg populair en groeiende is. Bij De Bleek hebben de vrouwen in de afgelopen drie jaar, sinds de start van VR1 bij de club, een plek gekregen en blijven ook wij groeien op verschillende fronten. Patrick: “Binnen drie jaar hebben we de Hoofdklasse bereikt. Een ongekende prestatie! We merken dat speelsters met ambitie de weg naar v.v. Rigtersbleek weten te vinden en dat is prachtig. De faciliteiten zijn ook aanwezig om een topsportcultuur aan te bieden en daar wordt over gesproken in de regio. Vanuit de gehele regio komen nu speelster naar ons toe om hier op een hoog niveau te voetballen. Landelijk hebben we hiermee ook de aandacht getrokken en zijn er een tijd terug televisieopnames gemaakt voor het programma ‘De Kleedkamer’. Dit wordt in september uitgezonden bij Veronica.”
 
Start 2017-2018
De eerste oefenwedstrijd van VR1 wordt gespeeld op zondag 27 augustus. De tegenstander is Victoria Boys uit Apeldoorn en de wedstrijd wordt om 13.30 uur gespeeld op ons sportpark. Een week later, in het weekend van 2/3 september, start de bekercompetitie. Op dit moment is nog niet bekend gemaakt door de KNVB bij welke teams VR1 is ingedeeld. Zondag 24 september is de start van de competitie en de eerste tegenstander is SC ’t Zand op eigen veld om 12.30 uur.
 
Competitie indeling
Het team van Patrick van den Berg is ingedeeld bij de volgende teams: Bavel VR1, Buitenveldert VR2, Eldenia VR1, FC Gelre VR1, Nuenen VR1, Prinses Irene VR1, SC ’t Zand VR1, SV Venray VR1, SVO Fortuna ’54 VR1, Trekvogels VR1 en Woezik VR1.

 
 

Terug naar overzicht