NIEUWS

22-10-2015 - BWO wint Meidenvoetbaltoernooi

BWO wint Meidenvoetbaltoernooi
Afgelopen dinsdag werd, in samenwerking met de Meidenvoetbalschool Twente, de eerste Meidenvoetbaltoernooi voor D-teams georganiseerd bij Rigtersbleek. Tien meidenteams namen het deze dag tegen elkaar op. In twee poules werden de 7-tegen-7 wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk was het BWO uit Hengelo dat het toernooi won! Hieronder een verslag van het succesvolle Meidenvoetbaltoernooi.


Dinsdagochtend om 09.15 uur kwamen de eerste teams aan op Sportpark Rigtersbleek. VOP uit Amersfoort had er al een autorit van anderhalf uur voor over om deel te nemen aan dit, zoals ze zelf aan het eind aangeven, leuke toernooi. Alle teams kregen een begeleider toegewezen vanuit de organisatie van de Meidenvoetbalschool Twente. De gehele dag stond de begeleider tot hun beschikking voor vragen en algehele begeleiding.
 
Om 10.00 uur waren alle ploegen al druk bezig met de warming-up op het kunstgrasveld. Even later namen alle speelsters, begeleiders en supporters plaats op de nieuwe tribune voor de opening van het toernooi. Hier werd kort bekend gemaakt hoe het programma eruit zag voor deze dag.
 
De eerste poulewedstrijden begonnen om klokslag halfelf. Twee poules van vijf teams, waarbij alle teams in de poule het tegen elkaar opnamen in een wedstrijd van vijftien minuten.

 
Poule A
Hoeve Vooruit, KVV Losser, v.v. Rigtersbleek, FC Eibergen MD2 en Achilles ’12 waren ingedeeld in deze poule. De strijd om de bovenste plekken ging tot het einde tussen KVV Losser en Achilles ’12. Uiteindelijk werd KVV Losser de poulewinnaar.
 
Poule B
In poule B waren Team Meidenvoetbalschool Twente, STEVO, FC Eibergen MD1 en VOP ingedeeld. BWO werd uiteindelijk eerste in de poule ten koste van Team Meidenvoetbalschool Twente.

Finalerondes
Na de lunch, die kosteloos werd aangeboden door v.v. Rigtersbleek, werden de finalerondes gespeeld. De nummers vijf van de poule maakten onderling uit wie de nummer negen en tien van het toernooi zou worden etc. Om 15.15 uur speelden de nummers één van poule A en B de finale om de toernooiwinst.
 
De finalewedstrijden waren erg spannend. Het duel om de derde plaatst moest beslist worden door penalty’s. Achilles ’12 won uiteindelijk van Meidenvoetbalschool Twente en werd derde. De finale tussen BWO en KVV Losser was eveneens spannend. BWO trok de toernooiwinst uiteindelijk naar zich toe door een mooie en knappe 2-0 overwinning.
 
De ranglijst zag er aan het eind van de dag als volgt uit: 
  1. BWO
  2. KVV Losser
  3. Achilles ‘12
  4. Team Meidenvoetbalschool Twente
  5. V.v. Rigtersbleek
  6. FC Eibergen MD1
  7. FC Eibergen MD2
  8. STEVO
  9. Hoeve Vooruit
  10. VOP
Tijdens de prijsuitreiking namens de winnaars hun welverdiende beker in ontvangst en kregen alle speelsters nog een leuk aandenken aan het toernooi mee naar huis.
Bekijk alle teamfoto's en de foto's van de prijsuitreiking hier. 

 
De organisatie kijkt zeer tevreden terug op deze eerste editie van het Meidentoernooi. Er wordt inmiddels al nagedacht over een vervolg in het voorjaar en ook worden de mogelijkheden bekeken om een dergelijk toernooi voor andere leeftijdscategorieën te organiseren.
 
Namens de organisatie: iedereen bedankt voor de medewerking en enorme inzet. De speelsters, begeleiders, ouders/verzorgers en alle vrijwilligers hebben dit toernooi tot een succes gemaakt! Tot ziens bij een volgende editie.

Tijdens het toernooi heeft de organisatie gesproken met een afgevaardigde van de KNVB. Er wordt uiteraard gesproken over het toernooi, werden de speelsters die in actie kwamen bekeken en was er ook aandacht om ideeën en ontwikkelingen rondom de Meidenvoetbalschool Twente te bespreken. In de toekomst gaan de Meidenvoetbalschool Twente en de KNVB kijken in hoeverre deze twee partijen kunnen samenwerken en hoe de trainingen verder ontwikkeld kunnen worden ten behoeve van het ontwikkelen van de voetbalsters. Dit gaat een vervolg krijgen en de KNVB zal in de toekomst een vrijdagavond training komen bezoeken op Sportpark Rigtersbleek. Lees hier alle informatie over de Meidenvoetbalschool Twente.
 
 

Terug naar overzicht
Nieuws: Overschrijvingsperiode is weer begonnen

Meer informatie Alle nieuws