Joost du Gardijn naar De Tukkers

Joost du Gardijn gaat volgend seizoen aan de slag bij De Tukkers. Hij wordt hoofdtrainer van het eerste elftal dat op dit moment voor het derde jaar uitkomt in de derde klasse.

Joost du Gardijn kopie.jpgDe 43-jarige Joost is sinds het huidige seizoen verantwoordelijk voor het tweede elftal en het beloftenteam (O21). Hij kwam vorig jaar over van WVV ’34 en behaalde in het jaar 2017 eveneens zijn UEFA-A / TC1 diploma. Joost: “Ik heb dit diploma gehaald om uiteindelijk in het hogere segment een eerste elftal te trainen. Vorig jaar lukte dit nog niet en was het voor mij een logische en passende keus om heren 2 van De Bleek te trainen op hoofdklasse niveau. Om dit langer dan één seizoen te doen is echter niet wat ik ambieer, vandaar dat ik de keus heb gemaakt voor de mooie derdeklasser in Albergen.”

De Tukkers

De Tukkers eindigden vorig seizoen op een vijfde plaats in de derde klasse en op dit moment is dit ook de plek waar ze terug te vinden zijn in de competitie. De club uit Albergen nam in het najaar contact op met Joost met de interesse voor hem als hoofdtrainer. “Ze vroegen mij om op gesprek te komen voor de functie als hoofdtrainer. Na een aantal telefoontjes en een tweetal gesprekken bij de vereniging zijn we een contract overeengekomen voor het seizoen 2018-2019.” De Tukkers is niet geheel onbekend voor Joost du Gardijn. “Vorig seizoen heb ik met WVV ’34 twee keer tegen het elftal gespeeld, waarbij beide duels in een gelijkspel eindigde. Hierdoor heb ik wel een eerste indruk, maar uiteraard ga ik de tweede seizoenshelft met regelmaat de wedstrijden bezoeken. Helaas is dit er in het najaar nog niet van gekomen door de afgelastingen.”

Terugblik eerste seizoenshelft

Aan het begin van 2016-2017 nam Joost du Gardijn het tweede elftal en het beloftenteam onder zijn hoede en dit blijft hij uiteraard ook doen in de tweede seizoenshelft. Halverwege het seizoen blikt de vertrekkende trainer terug op de eerste seizoenshelft. “Na een matige voorbereiding qua spelersaantallen, waarbij we gelukkig trainingen konden combineren met JO19, begonnen we begin september aan het bekertoernooi. Met overwinningen op De Tukkers 2 en De Lutte 2, en een nederlaag tegen Vogido 2, waren we helaas al snel uitgeschakeld. De competitiestart was qua resultaat perfect, want na drie wedstrijden waren we als promovendus ineens koploper in de Reserve Hoofdklasse met drie gespeeld en negen punten! Inmiddels hebben we elf wedstrijden gespeeld en daarin staan we met zeventien punten op de gedeelde vijfde plek. Daarnaast werd er ook om De Tukker Cup gestreden met het Beloftenteam (O21). In de eerste wedstrijd konden we geen voltallige selectie op de been brengen en verloren we ruim van het eerste elftal van Saasveldia. De tweede wedstrijd ging al iets beter, maar werd wel verloren van HSC ’21 (O23). De laatste wedstrijd werd maar liefst met 7-0 gewonnen van vierdeklasser Bentelo 1. Al met al is het nog steeds moeilijk om twee trainingsmomenten met een grote 'eigen' groep te trainen en we zijn blij met alle studenten, gastspelers en spelers van JO19, ZA2 en het eerste elftal die met ons meetrainen of meespelen.”

Rigtersbleek

Joost hoopt met zowel heren 2 als O21 nog mooie en succesvolle momenten te beleven in de tweede seizoenshelft. Het vasthouden van de huidige positie in de reserve hoofdklasse is het streven en met O21 worden er nog diverse oefenwedstrijden gespeeld. Ook zal het beloftenteam weer deelnemen aan het jaarlijkse Marinus Goedhart Toernooi. Naast het trainerschap is Joost coördinator binnen de jeugdafdeling. Als teammanager is hij verantwoordelijk voor JO7 t/m JO11 en draagt hij met zijn kennis en ervaring bij aan de algehele ontwikkeling van de jeugdopleiding binnen de club. Zijn betrokkenheid bij de jeugdafdeling van De Bleek zal niet eindigen door de transfer die hij maakt naar De Tukkers als hoofdtrainer. 

Joost: “Ik ben een echte ‘Bleek man’ en ik vind het mooi dat ik volgend seizoen nog steeds op het sportpark ben en iets kan bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd. Mijn doel als hoofdtrainer is om uiteindelijk op hoofd- of eerste klasse niveau te gaan trainen. Als trainer ga ik voor het hoogste en daarom heb ik hard gewerkt om mijn diploma’s te behalen. Een stap maken als hoofdtrainer van heren 2 naar het eerste elftal van De Tukkers is voor mij dan ook het meest passend voor nu.

Verbinding tussen jeugd en eerste elftal

Ivar Hageman, lid van de HEC over de selectie elftallen en het vertrek van Joost du Gardijn: "In de eindfase van vorig seizoen hebben we als club met Joost goede afspraken gemaakt omtrent de begeleiding van ons tweede elftal in de Reserve Hoofdklasse en de begeleiding van ons elftal O21. Onderdeel van die afspraken betrof ook de ambities van Joost om op korte termijn bij voorkeur toch een eerste elftal in de regio te trainen. Dat is uiteindelijk De Tukkers geworden, waarmee we Joost van harte willen feliciteren. Het tweede elftal is in ons idee een belangrijk team als verbinding tussen de jeugd en het eerste elftal. We zijn dan ook blij met het feit dat we sinds dit seizoen weer in de Reserve Hoofdklasse actief zijn tegen clubs als HSC'21 en Quick'20. De doelstelling van de club en van Joost was na twee opeenvolgende promoties gericht op handhaving in deze klasse, maar halverwege staan we op een keurige zesde plek met 17 punten uit 11 duels. Als HEC zijn we, ook los van dit resultaat, zeer tevreden over de eerste seizoenshelft van ons tweede elftal, hiervoor de complimenten voor de trainers Joost en Ronald Corte. Het niveau, maar vooral de manier waarop ook O191 en ons tweede elftal zich momenteel manifesteren maakt dat we kunnen spreken van een goed fundament onder ons eerste elftal. In dit beleid gaan we dan ook verder en zijn we bezig met een geschikte opvolger voor Joost voor in het seizoen 2018-2019.”

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Sportpark v.v. Rigtersbleek
GJ. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
T. 053 - 435 92 39

Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact