Van den Berg stopt als hoofdtrainer

Patrick van den Berg stopt aan het eind van het seizoen als hoofdtrainer van VR1. Hij was vanaf de start van het vrouwenteam bij De Bleek in het seizoen 2014-2015 betrokken. Na vijf seizoenen kan hij terugkijken op een zeer succesvolle periode.

Sinds vijf jaar heeft Rigtersbleek een senioren vrouwenteam: “Het bestuur was ambitieus en er lag een uitdaging. Dit trok mij enorm en met enthousiasme gingen we aan de slag met het doel om met de vrouwen op het hoogste niveau te gaan spelen. Mijn persoonlijke uitdaging was hierbij om speelsters beter te maken. Bovendien vond ik het belangrijk om me in te zetten voor het verbeteren van de faciliteiten, zodat we op dit vlak op een gelijkwaardig – of misschien zelfs beter - niveau zouden komen dan een gemiddeld vrouwenteam in de Eredivisie.”

Hoogtepunten
De doelstellingen die in 2014 gesteld werden door Patrick en de club zijn behaald: “We begonnen in de derde klasse en nu komen we uit in de landelijke Hoofdklasse. Het hoogste niveau voor het zondagvoetbal! De faciliteiten zijn inmiddels op een dusdanig niveau dat speelsters hier bij de club als topsporter kunnen trainen.” Deze jaren gingen dan ook logischerwijs met vele mooie hoogtepunten samen: “We hebben promoties mogen vieren, kampioenschappen behaald en er zijn speelsters vertrokken naar topclubs in binnen- en buitenland. En als kers op de taart was er de uitverkiezing van ‘Sportploeg van het jaar’ in 2017 door de gemeente Enschede. Dit is een enorme waardering voor de club, de speelsters en alle betrokken vrijwilligers!” En dat was nog niet alles: “Een bezoek van Veronica voor het programma ‘De Kleedkamer’ was ook zeker een moment om met tevredenheid en trots op terug te kijken. Ons team werd gevolgd en er volgde een mooie uitzending. Hierbij kwam de club positief in beeld, kregen we veel positieve reacties en konden we stellen dat het vrouwenvoetbal bij De Bleek officieel z’n plek had verworven.”

Een pas op de plaats
Ondanks de fantastische periode met de vele successen, blijken hier ook nadelen aan te zitten voor Patrick van den Berg: “Ik heb enorm veel tijd en energie gestoken in het vrouwenvoetbal om de doelen te bereiken. Dit vergt veel van me, naast mijn gezin en andere werkzaamheden. Ook de wedstrijddagen, waarbij wij door het hele land reizen, gingen me de afgelopen periode meer tegenstaan.” Redenen voor Patrick om een pas op de plaats te maken en te kiezen voor zijn gezin: “Ik kijk er naar uit om in de weekenden weer meer tijd door te kunnen brengen met mijn gezin. Ook heb ik de behoefte om even in alle rust terug te kijken op de mooie en succesvolle momenten met VR1. Dit heb ik eigenlijk nog niet echt kunnen doen, omdat ik de lat keer op keer hoger ging leggen.”

Vertrouwen
Hij kan tevreden zijn doorlopende contract beëindigen en laat VR1 naar eigen zeggen in goede handen achter: “In de afgelopen jaren is de staf gegroeid naar acht personen. Allemaal enthousiaste en betrokken mensen die er zijn om de speelsters maximaal en optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het vrouwenvoetbal bij De Bleek blijft groeien.”

 “Ik zal deze mooie periode als hoofdtrainer van Rigtersbleek VR1 nooit vergeten! Ik wil alle speelsters, stafleden, sponsoren, bestuur en supporters die ik heb mogen ontmoeten en mee heb gewerkt dan ook bedanken voor de geweldige jaren!

Excellerende coach
Naast het hoofdtrainerschap bij de vrouwen van De Bleek, heeft Patrick van den Berg zich ook ingezet voor de jeugdopleiding. De afgelopen twee jaar deed hij dit in de rol van Hoofd Jeugdopleiding: “Vanaf juni ga ik mijn eigen onderneming starten. Om de balans tussen mijn gezin en het werk goed te hebben, heb ik ook besloten om te stoppen met deze functie. De onderneming die hij gaat staat krijgt de naam “De excellerende coach”: “Ik ga me inzetten om spelers, trainers en club te ondersteunen. Met mijn coaching ga ik de mensen laten excelleren op voetbaltechnisch gebied. In mijn ogen is een excellerende coach iemand die training geeft, organiseert, doelen stelt, tactiek bepaalt, communiceert, motiveert, inspireert, samenwerkt, een opvoedende taak heeft, kan managen, een prestatie- en een veilig sportklimaat creëert, sporters en teams ontwikkelt, plannen en planningen maakt,  schakelt tussen diverse coachrollen, zelfkennis heeft en de sporters kent, weet wat zijn sporters nodig hebben, zichzelf continu ontwikkelt en altijd wil leren. Het gaat over iemand die altijd op zoek is naar een manier waarop het (nog) beter kan en maatwerk kan leveren in elke situatie. Met mijn ervaring kan ik veel betekenen voor anderen en deze ervaringen wil ik allround in gaan zetten.”

Patrick tot besluit: “Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking en we gaan er nog een mooi half jaar van maken!”

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image