Gerrit Polman is dit jaar opnieuw genomineerd voor ‘Clubheld van de Amateursport’. Een mooie beloning voor alles wat hij voor de G-afdeling heeft gedaan en doet bij Rigtersbleek. Een titel die hij meer dan verdient en waarvan wij als club hopen dat hij, met voldoende stemmen van onze leden en andere betrokken, dit jaar de clubheld mag worden.

 

Onze voorzitter Sara Nijenhuis over Gerrit Polman: “Als iemand het G-team zegt, denken we gelijk aan Gerrit. Denken we aan Gerrit, dan denken we aan al die negentig enthousiaste leden en meer dan veertig vrijwilligers. Week in week uit spelen de leden de sterren van de hemel, onder leiding van Gerrit en het team vrijwilligers. De opkomst van de trainingen is bijzonder hoog en vol passie wordt er getraind op onze velden door alle G-teams.”

Elke week zijn de G-voetballeden te bewonderen op de velden, maar ook in Het Paviljoen zijn ze veel geziene gasten: “De derde helft is zeker een pre bij het G-voetbal en dit nooit zonder de hapjes. Met veel plezier kan ik op de maandagavond kijken naar de lol die ze met elkaar hebben na een training. Ik ben dan ook een trotse voorzitter die elke week mag ervaren en zien dat onze G-afdeling de club zoveel plezier en kleur geeft.”

 

 “De G-afdeling maakt het verenigingsleven compleet. Er is geen verschil tussen kampioenen op het veld en in Het Paviljoen. Iedereen mag stralen op zijn of haar niveau. Daar zijn we als club trots op!”


Sara stelt dat Gerrit Polman onze stem dubbel en dwars verdiend: “Eén ding is duidelijk; de plannen van Gerrit en de vrijwilligers zijn groots en het wordt alleen maar mooier! Wij vinden dat onze Gerrit de titel verdient voor alles wat hij, samen met de groep vrijwilligers, heeft betekent voor onze vereniging en het G-voetbal. Dit laatste niet alleen bij De Bleek, maar ook in Twente en daarbuiten. En we weten zeker dat hij voorlopig niet zal stoppen, want hij is nog niet klaar met dromen. Deze inzet, passie en bevlogenheid mag dan eigenlijk ook niet onbeloond blijven en hij verdient de titel ‘Clubheld van de Amateursport’.”

 

KLIK HIER OM JE STEM UIT TE BRENGEN >>>
Stemmen is gratis. Door te stemmen maak je kans op mooie prijzen. Ook de club maakt met jouw stem kans op een mooie geldprijs.

 

Onze leden hadden de kans om gebruik te maken van een mooie actie van FC Twente. Voor slechts vijftien euro per kaart konden er kaarten besteld worden voor het duel dat aankomende zondag in De Grolsch Veste gespeeld wordt.

Ruim dertig leden hebben gebruik gemaakt van de actie en zijn aanwezig bij het competitieduel tegen Sparta Rotterdam. De kaarten kunnen donderdag- of vrijdagavond afgehaald worden bij bestuurslid Angelique Berlijn. Iedereen die kaarten heeft besteld heeft hier meer informatie over ontvangen per e-mail. Voor vragen kan contact opgenomen met Angelique (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Dankzij deze actie hebben wij als club een mooie kleine bijdrage ontvangen én ook drie officiële Derbystar wedstrijdballen.

Kaarten en ballen FC Twente kopie.jpg

Wij wensen iedereen veel plezier in De Grolsch Veste!


Lees ook ... 
Met Rigtersbleek naar FC Twente

Tags:

Donderdag vond op Ontmoetingspark Rigtersbleek het afsluitende toernooi Walking Football van de SW-medewerkers (sociale werkvoorziening) in Enschede plaats. Het toernooi was in eerste instantie op donderdag 11 juli. Al snel na de start moest het toernooi echter worden stilgelegd door onweer en heel veel regen. Toen werd besloten het toernooi te verplaatsen naar donderdag 18 juli. 

Dit toernooi was de afsluiting van een serie trainingen Walking Football die zijn georganiseerd in het kader van de campagne ‘Ik ben aan de bal’. Een campagne voor de circa 1.100 SW-medewerkers in Enschede die zich richt op het lang, gezond en met plezier werken. In januari van dit jaar vond hiervoor de aftrapbijeenkomst plaats. Naar aanleiding van deze aftrapbijeenkomst konden medewerkers, via Scoren in de wijk, kennismaken met Walking Football. 

 

“Op het werk zitten wij vaak hele dagen in de stoel. Nu hebben we de kans gekregen om in beweging te komen tijdens het werk.
Daarom besloot ik om mee te doen!” – deelnemer - 

 
Groot enthousiasme Er was veel belangstelling voor Walking Football. Scoren in de wijk heeft daarom samen met Walking Football Twente Euregio (WFTE) en de gemeente Enschede, het initiatief genomen om vier trainingen Walking Football te organiseren. WFTE heeft de begeleiding van deze trainingen verzorgd op de velden van v.v. Rigtersbleek, die haar accommodatie ter beschikking heeft gesteld voor de trainingen en het afsluitende toernooi. 

Wethouder Sociale Werkvoorziening Arjan Kampman: “Ik vind het geweldig dat zo’n grote groep enthousiast is over Walking Football. Je kunt zien dat ze allemaal veel plezier hebben in het spel. Daardoor wordt bewegen leuk. Op deze manier brengen zij de uitgangspunten van ‘Ik ben aan de bal’ in de praktijk. Mijn complimenten aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.” 

“De trainingen waren echt superleuk! Ik heb er erg van genoten.” – deelnemer - 

Plezier en sportiviteit 
Met veel plezier, sportiviteit en strijd werd er een toernooi gespeeld tussen vier teams. De spelers met “ik ben aan de bal-shirts!” waren naar kleur ingedeeld waarbij rood FC Twente was, blauw Chelsea, wit Real Madrid en geel Borussia Dortmund. Onder aanmoediging van collega’s en andere supporters op het Ontmoetingspark Rigtersbleek wist uiteindelijk het thuisteam de eerste prijs te pakken. Spelers uit dit team werken overdag in ‘De Werf’ van DCW aan de Spoordijkstraat en op de Kwekerij. Uit handen van voorzitter Jan Bijvank van de stichting Walking Football ontvingen zij de wisselbeker ‘Walking Football 2019’. 

Met zijn allen naar FC Twente 
De stichting FC Twente Scoren in de wijk heeft alle deelnemers een wedstrijdkaart in de skybox bij een thuiswedstrijd van FC Twente belooft voor hun inzet en sportieve prestatie. 

Vervolg Walking Football voor SW Enschede
Een wisselbeker belooft een vervolg. Het is de bedoeling dat de medewerkers van DCW ook in de toekomst deel kunnen nemen aan Walking Football. Er wordt met alle betrokken partijen gekeken op welke manier hier verder vorm aan gegeven kan worden, zodat iedereen lekker samen in beweging blijft. En de spelers van de kwekerij en de Werf kunnen dan hun bekerwinst verdedigen. 

Sara Nijenhuis, voorzitter v.v. Rigtersbleek: “We kijken terug op een hele mooie samenwerking en zijn blij met het enthousiasme van alle partijen, maar bovenal van de medewerkers van DCW. Dit was ook zichtbaar tijdens de trainingen en het toernooi! Mooi dat dit heeft plaats kunnen vinden op ons Ontmoetingspark en we hopen hier een mooi vervolg aan te gaan geven in het nieuwe voetbalseizoen.” 

Reacties van de deelnemers 
De reacties van alle deelnemers aan Walking Football zijn heel enthousiast en iedereen kijkt met een heel tevreden gevoel terug. “Ik ben blij dat ik heb meegedaan! Ik houd sowieso wel van voetballen en van sporten in zijn geheel eigenlijk. Het was heel leuk om mee te doen en in een team te spelen.”, zegt één van hen met een grote glimlach op zijn gezicht. “Het is leuk en vooral erg gezellig om met anderen bezig te zijn. Je bent met z’n allen buiten en hebt samen lol, en we zijn ook lekker sportief bezig” vult een andere deelnemer aan. En naast plezier hebben ze ook geleerd van de trainingen: “We hebben echt vooruitgang geboekt!”. 

 

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S >>>