Ontmoetingspark Rigtersbleek

In het najaar van 2017 is er een burgerinitiatief ontstaan in Enschede. Een regiegroep is gestart met het plan om in Enschede twaalf ontmoetingsclusters te realiseren. De groep bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de sport, zorg en het onderwijs. Rigtersbleek geldt als één van de voorbeelden van een ontmoetingscluster in Enschede.

Ontmoetingsclusters
De initiatiefnemers willen in Enschede twaalf ontmoetingsclusters realiseren. Binnen deze clusters is een sportpark de centrale ontmoetingsplek. Daarnaast zijn er zorginstellingen die een ontmoetingshuis gaan worden. De inzet van de ontmoetingsplekken is Noaberkracht, door burgers gedragen initiatieven. Op lange termijn moet het initiatief leiden tot 35 ontmoetingsplekken. In 2026 zijn dit binnen de clusters de plekken waar inwoners alle dagen samen kunnen komen van 08.30 tot 21.00 uur. Naast Rigtersbleek dat als voorbeeld geldt wordt er ook gekeken naar het succes van de sportclubs op de Universiteit Twente. Een ander cluster dat op dit moment al concreet in beeld is, is Sportpark Bultserve van voetbalvereniging Sportlust Glanerbrug.

Bestuursleden Rigtersbleek
Onze twee bestuursleden, Sara Nijenhuis en Wouter du Gardijn, zijn nauw betrokken bij dit burgerinitiatief en hebben de eerste aanzet gegeven. Wouter is zeven jaar geleden, samen met Koert Hetterscheidt, begonnen met de Stichting Vitale Sportvereniging. De plannen voor de ontmoetingsclusters sluiten hier direct op aan en geeft een mooi vervolg aan de maatschappelijke rol die Rigtersbleek heeft in de omliggende wijken. Sara is onder andere als bestuurslid Mens & Maatschappij én als bestuurslid van CDA Enschede ook groot voorstander van dit prachtig initiatief.

Debat
Debat Wouter.jpegAfgelopen dinsdag vond er een debat plaats in Pakhuis Oost waar onder andere politici, de initiatiefnemers en andere betrokkenen in gesprek gingen over de Ontmoetingsclusters. Sara Nijenhuis: “Het was een zeer positieve aftrap, waarbij ik blij was te horen dat de stad het initiatief omarmt. We brengen het ontmoeten weer terug in de samenleving! De regiegroep kijkt uit naar een toekomst waar de ontmoetingsclusters een groot aandelen krijgen in welzijn, welbevinden en talentontwikkeling.” Ook Wouter du Gardijn was zeer tevreden na het debat over het enthousiasme van de aanwezigen: “Tien jaar geleden ben ik, samen met onze huidige voorzitter Arjan Kampman, begonnen met het gedachtegoed van de ontmoetingsclusters en nu gaat het langzaam landen in de stad. Een fantastische ontwikkeling!”

 

Rigtersbleek
Om onze voorbeeldfunctie te pakken en vooruit te kijken op de toekomst doen wij alvast een eerste stap. Het sportpark van Rigtersbleek gaat vanaf nu Ontmoetingspark Rigtersbleek heten. Daarnaast zal de huidige functie van verenigingsmanager onveranderd blijven, maar veranderen in ‘Ontmoetingsclustermanager’.

Ontmoetingsclusters in de media
Ambitieus plan creëert straks extra zwembaden en sporthallen in Enschede
Plan voor twaalf multifuntionele gebouwen in Enschede; sport, zorg, onderwijs onder één dag.

Voor vragen, opmerkingen of interesse naar aanleiding van de plannen van de Regiegroep Ontmoetingsclusters kan contact opgenomen worden met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sara Nijenhuis_zw.png

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image