Naschoolse activiteiten op Ontmoetingspark Rigtersbleek

Vanaf 1 juni bieden wij op ons Ontmoetingspark naschoolse cultuur, techniek en sportactiviteiten aan. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar die wonen in Enschede worden op doordeweekse dagen ontvangen en vermaakt door een professioneel, sportief, enthousiast en deskundig begeleidingsteam.

Op maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur worden de kinderen begeleidt. Ze doen mee aan diverse activiteiten en kunnen daarnaast gesprekken voeren met de wijkcoach. Van 14.15 tot 15.30 uur kunnen de kids binnenlopen en van 15.30 tot 18.00 uur zijn er verschillende leuke, sportieve en educatie activiteiten. Vervolgens eten de kinderen in het Eetcafé en vertrekken om 19.00 uur huiswaarts.

Bestuurslid Wouter du Gardijn over dit nieuwe aanbod op Ontmoetingspark Rigtersbleek: “Samen met diverse partijen hebben we dit kunnen realiseren. We zijn blij de plek te kunnen zijn voor kinderen om de doordeweekse dagen door te brengen onder deskundige en enthousiaste begeleiding. Dit alles staat in het teken van de ontwikkelingen in Enschede rondom de Ontmoetingsclusters, waar wij als vereniging een voorbeeldfunctie in hebben. In totaal kunnen er maximaal 25 kinderen doorverwezen worden naar ons Ontmoetingspark en het doel is dat in heel Enschede de Ontmoetingsparken de deuren openzetten voor de kinderen.”

Er zijn meerdere partijen betrokken bij dit initiatief en de coördinatie is in handen van Martijn Koop. Ook de wijkcoach voor Rigtersbleek, Marieke Rosens, is betrokken en zegt het volgende over deze ontwikkeling: “(…) We zijn up and running!! Kinderen van allerlei gradaties, met of zonder hulpvraag, zijn welkom om deel te nemen. Er is een programma en het wordt begeleid. Een collectieve voorziening in plaats van tweedelijnshulp. Hoe gaaf is dat?!?!?” Lees verder op LinkedIn >>>

Voor meer informatie over dit initiatief kan contact opgenomen worden met bestuurslid Mens & Maatschappij, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


Hieronder een bericht van de wijkcoach Marieke Rosens op haar LinkedIn profiel.

Van idee naar gewoon doen

Wat doe je als je als wijkcoach signaleert dat er nog steeds kinderen met taxibusjes naar zorgboerderijen worden vervoerd? Zorgboerderijen in the middle of helemaal niets, tussen de weilanden. Waar vrijwel geen enkele vorm van participatie wordt bewerkstelligd, waar kinderen niet de gelegenheid krijgen om een eigen netwerk op te bouwen vlak bij huis. Waar ze geen onderdeel worden van een groep waar ze de rest van hun leven profijt van kunnen hebben. Waar je naartoe wordt gebracht omdat ze thuis ontlast moeten worden, of jij even afstand nodig hebt van thuis.

Juist!
Dan bedenk je een alternatief en zoek je de juiste mensen er bij. En dan ga je samenwerken en blijk je dezelfde dromen te hebben. En durf je buiten de kaders te denken en dan worden pareltjes geboren! Dat gebeurde ongeveer 4 weken geleden tijdens een gesprek met Wouter du Gardijn en Martijn Koop!

Dat maakt dat vanaf vandaag het nieuwe project bij Rigtersbleek draait. We zijn up and running!! Kinderen van allerlei gradaties, met of zonder hulpvraag, zijn welkom om deel te nemen. Er is een programma en het wordt begeleid.

Een collectieve voorziening in plaats van tweedelijnshulp. Hoe gaaf is dat?!?!?

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image