Nick Eggert blikt vooruit

De 21-jarige Nick Eggert is aankomend seizoen veel te vinden op de velden van De Bleek. Hij is naast assistent-trainer van VR1 vanaf dit seizoen ook trainer van het meidenteam O13-1. Bovendien is hij coördinator van de gehele middenbouw. De fanatieke en ambitieuze voetbaltrainer stelt zich voor en blikt vooruit op het seizoen.

 

Ik en De Bleek

Vroeger heb ik als speler van Avanti al heel vaak tegen Rigtersbleek gespeeld, maar sinds het begin van vorig seizoen ben ik pas echt betrokken geraakt bij de club. Ik werkte toen bij het vrouwenelftal van FC Twente en had ambitie om een team te gaan trainen. Ik heb bij Avanti een half jaar de JO15-1 gedaan, maar ik kreeg van Tommy Stroot (hoofdtrainer FC Twente Vrouwen) te horen dat Patrick van den Berg bij De Bleek een assistent zocht. Na een paar goede gesprekken ben ik eigenlijk meteen aangesloten. Nu zijn we een jaar verder en heb ik inmiddels mijn trainersdiploma mogen halen en begin aan mijn tweede seizoen als assistent-trainer van VR1.

 

Verrassen

De reden voor mij om trainer te worden is het proberen om spelers echt beter te maken en om ze plezier te geven in het voetbal. Niets is mooier dan de progressie zien van iemand waarvan je in het begin van het jaar dacht dat het niks werd, maar dat hij of zij je in de loop van het jaar echt verrast met de stappen die hij of zij maakt. Natuurlijk zijn de resultaten en is het presteren ook belangrijk, maar als alles goed zit bij de club en spelers komt dat vanzelf.

Toen ik hier als tegenstander altijd kwam leek het een hele gesloten en misschien ongezellige vereniging te zijn, maar Rigtersbleek heeft me echt verrast. Iedereen wou me meteen overal mee helpen en ik had meteen het gevoel dat ik bij een hele gezellige, maar toch ook een hele ambitieuze club terecht was gekomen. Ik denk dat veel clubs wat kunnen leren van De Bleek.

 

Samenwerking

Vanaf het begin dat ik bij Rigtersbleek kwam ben ik al actief bij VR1. Afgelopen seizoen was ik nog echt de assistent-trainer, maar omdat ik vind dat ik in een jaar tijd op verschillende vlakken heel erg gegroeid ben, heb ik het gevoel dat ik veel meer kan brengen dan afgelopen jaar. Mede doordat ik heb mogen leren van Patrick, die veel ervaring en kennis heeft, kan ik dit seizoen een andere rol pakken. Ik sta nu een stuk zekerder in m’n schoenen dan vorig seizoen en kan de speelsters meer van dienst zijn met onder andere advies en tips geven op tactisch niveau.  Mijn doelstelling als trainer dit jaar is om onze jonge ploeg goed door een toch wel zware competitie te leiden. Dit natuurlijk samen met Patrick en de rest van de staf. Veel meiden zijn niet gewend om op dit niveau te spelen en hebben dus bij veel zaken de nodige ondersteuning nodig. Denk hierbij aan het aankunnen van het hogere trainingsniveau, maar ook alle systemen die we gebruiken om meer inzicht te krijgen in het spelgedrag van iedereen. Wij, als trainers, bieden het ze aan en dan is het aan de speelsters of ze hier wel of geen gebruik van maken. Het is alleen maar mooi dat we ze dit aan kunnen bieden. Wij worden er als trainers ook beter van. Tijdens trainingen en wedstrijden vullen Patrick en ik elkaar goed aan. Op de dinsdag geef ik de training en vult hij me waar het nodig is aan, en donderdag doen we eigenlijk het omgekeerde. Op wedstrijddagen staat Patrick uiteraard wat meer op de voorgrond als hoofdtrainer.

 

Een nieuw seizoen

Over aankomend seizoen durf ik eerlijk gezegd nog niet veel te zeggen. Het gaat natuurlijk lastig worden met heel veel nieuwe speelsters. Gelukkig kennen we de competitie inmiddels en weten we ook wat we als ploeg moeten brengen. De doelstelling voor dit jaar is dan ook het ontlopen van nacompetitie voor degradatie. En misschien weten we uiteindelijk ook boven onszelf uit te stijgen en kunnen we voor een stuntje zorgen. Ik hoopte vorig jaar ook op een periodetitel, maar die zat er helaas niet in. Vorig jaar versloegen we onder andere Eldenia, die uit de topklasse kwam, en Woezik. Helaas lieten we het tegen wat meer gelijkwaardige ploegen liggen. Dit moet aankomend jaar beter. Als we het niveau kunnen halen van die wedstrijden, dan zie ik ons wel bij de eerste zes eindigen. Het klinkt natuurlijk gek dat het ontlopen van degradatie dan de doelstelling is, maar in deze competitie ligt het heel erg dicht bij elkaar en kan het iedere week weer anders zijn.

 

Eigen jeugd

Bij Rigtersbleek willen we uiteindelijk naar een model dat we de volgende spelers voor VR1 gewoon uit eigen jeugd kunnen door laten stromen. De elftallen O17 en O19 hebben we nog niet. Hier werken we naar toe en daarom is het mooi om te zien dat we nu een MO13-1 en MO15-1 hebben. Om deze meiden klaar te stomen voor het niveau van VR1 in de toekomst ben ik onder andere aangesloten. Bij de MO15-1 staat er een goede trainer, Henry Klappe, voor de groep en ik neem MO13-1 voor mijn rekening. Samen gaan we bij de club ervoor zorgen dat er in de toekomst bij elke leeftijdsgroep minimaal één meidenteam zit. Dit kost wat tijd, maar uiteindelijk gaat ons dit samen lukken en gaan we hier de vruchten van plukken. Daar ben ik van overtuigd. Voor dit seizoen moesten we nieuwe speelster voor VR1 nog voornamelijk van buitenaf halen. Dit is natuurlijk niet erg, maar het ideale scenario is om gewoon eigen jeugd door te laten stromen.

 

Speelsters beter maken

Ik vind het gewoon leuk om spelers beter te maken. Veel meiden uit de O13 hebben de basistechniek nog niet altijd onder de knie, en ik hoop dat ik het aankomende jaar een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de speelsters. Ik wil met de MO13 natuurlijk voor het kampioenschap gaan, maar of dat mogelijk is gaan we nog zien. Er zitten een aantal erg getalenteerde meiden in het team, maar hoe ver we daarmee gaan komen in de competitie weet ik niet. Ik ken de rest van de competitie (nog) niet en daarom vind ik het erg lastig om nu al te zeggen waar we gaan eindigen. Het is natuurlijk leuk voor iedereen dat we zo hoog mogelijk eindigen en veel wedstrijden winnen, maar de ontwikkeling van de meiden staat voorop. We gaan aankomend seizoen op een half veld spelen, maar ze moeten ook alvast voorbereid worden op het spelen op een groot veld. Hoe meer ze de basis onder de knie krijgen, hoe beter ze het spelletje begrijpen en hoe beter de resultaten zullen zijn. Een mooie uitdaging en ik kijk uit naar dit seizoen met de meiden!

 

Ik kijk vooral uit naar de ontwikkeling van de speelsters van VR1 en de MO13-1. Wie zullen er bijvoorbeeld boven zichzelf uitstijgen en de verrassing van het jaar worden? Verder ben ik benieuwd hoe we het gaan doen in de Hoofdklasse en of we ons daar kunnen meten met de betere teams. Als we dat aankomend seizoen al kunnen zie ik ons in de komende jaren wel uitgroeien tot een stabiele hoofdklasser met misschien wel een uitschieter naar boven. Qua faciliteiten kunnen we ons inmiddels wel meten met clubs uit de Eredivisie, dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Mijn ambitie als trainer is het halen van de topklasse met VR1. Dit is een aardige klus, maar zeg nooit nooit …


TC3-diploma voor Nick Eggert
Nick Eggert assistent-trainer VR1

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image