Gerrit Polman en het G-voetbal

De 58-jarige Gerrit Polman is al sinds 1970 lid van De Bleek en sinds het begin betrokken bij de G-voetbalafdeling. Hij is genomineerd voor de titel ‘Clubheld van de Amateursport’. Reden genoeg om eens kennis met Gerrit Polman te maken. Een echt Bleek man, die daarnaast werkzaam is op de Universiteit Twente op de Faculteit ITC.

Gerrit & Rigtersbleek
Gerrit begon op tienjarige leeftijd met voetballen bij Rigtersbleek: “Ik heb gevoetbald in alle selectieteams van de jeugd en heb heel veel kampioenschappen mogen vieren. Toen ik in de A1 speelde leek het mij leuk om de jeugd te gaan trainen. Elke woensdagmiddag hielp ik de trainer tijdens de trainingen. Niet veel later ben ik zelf een jeugdteam gaan begeleiden. Bovendien maakte ik deel uit van de jeugdcommissie, maar hier stopte ik tijdelijk mee toen mijn zoon Niels ter wereld kwam. In de tussentijd bleef ik uiteraard zelf wel altijd een balletje trappen!”

Naast het voetballen en trainen heeft Gerrit meerdere functies vervuld. Hij was onder andere penningmeester van Stichting Rigtersbleek Sponsoring, een jaar jeugdvoorzitter en lid van het hoofdbestuur vanuit deze rol. En nog steeds zet hij zich, buiten het voetbal, vrijwilliger in voor de club: “Elke woensdagavond draai ik, samen met Rutger Janssen, de bardienst. Dit doen we om de week met het veteranenteam.”

 “Ik had nog nooit iets met mensen met een beperking te maken gehad,
maar op een maandagavond ontstond er opeens een geweldige klik.”

Liefde voor de G
Zoon Niels ging ook voetballen bij De Bleek en dit was ook het moment waarop Gerrit weer meer ging doen voor de club: “In 2004 raakte ik voor het eerst in contact met de G-voetballers. Elke maandagavond waren ze, net als het jeugdbestuur waar ik toen onderdeel vanuit maakte, in Het Paviljoen. Als we een korte vergadering hadden, en de spelers en begeleiders nog aanwezig waren, maakte ik af en toe een praatje met deze jongens. Ik herinner me nog goed het eerste gesprek met Maik.” Zo begon de liefde voor het G-voetbal bij Gerrit. Al snel groeide zijn enthousiasme en ging hij voortvarend te werk: “In 2005 was ik medeverantwoordelijk voor het inmiddels welbekende Martie Kroezen Toernooi. Het was toen de eerste editie onder de naam Special Olympics. Een groot succes met onder andere Jannes die kwam optreden en politieagenten die langskwamen voor een melding over geluidsoverlast, maar vervolgens enthousiast voorop in de polonaise liepen! De deelnemers, de organisatie en alle bezoekers waren enorm tevreden en super enthousiast. Dit moest een vervolg krijgen!” En die kwam er. Dit seizoen vindt de vijftiende editie van het internationale Martie Kroezen Toernooi plaats op 22 juni bij De Bleek.

Ontwikkeling G-voetbalafdeling
In 2007 stopt voormalig trainer Bets en dit was het moment waarop Gerrit volledig ging voor de G-afdeling: “Ik ging aan de slag als trainer van de senioren. In die tijd was er een seniorenteam met tien spelers. Bovendien was er dit jaar een nieuw jeugdteam gestart.” Inmiddels zijn we elf jaar verder en is de G-afdeling, onder de bezielende leiding van Gerrit enorm gegroeid: “We zijn binnen tien jaar gegroeid naar een stabiele commissie binnen de voetbalvereniging. Tien jaar nadat ik begon hadden we 84 spelers en 40 begeleiders. Op 21 maart 2017 zijn we Stichting Vrienden van de G geworden en blijven we groeien. Op dit moment zijn er zeven teams in de competitie, waarvan twee jeugdteams. Het aantal leden nadert langzaamaan de honderd en we hebben maar liefst meer dan veertig begeleiders!”

 “Gewoon doen en gewoon blijven. Altijd het positieve zien en mensen waarderen zoals ze zijn.
Respect hoog in het vaandel hebben. Dat is waar het G-voetbal bij Rigtersbleek sterk door is.”

Bijzonder
Al met al is Gerrit verkocht aan het G-voetbal en hij kijkt terug op alleen maar mooie momenten: “Ik kan geen één specifieke hoogtepunt noemen. Het is gewoon één groot hoogtepunt! Elke keer als ik bij De Bleek kom is dit voor mij weer een hoogtepunt. En er zijn veel te veel leuke voorvallen die we mee hebben gemaakt om op te noemen.” Enthousiast, bevlogen en gepassioneerd vertelt Gerrit verder: “Het familiegevoel bij Rigtersbleek is geweldig, zeer zeker met mijn G-familie. Ik hoop dan ook dat we nog heel veel jaren plezier met elkaar mogen beleven met mooie successen, zowel sportief als sociaal. We hebben dan ook dromen genoeg en zijn volop bezig met de toekomst. Dit houden we nu nog een beetje voor onszelf, maar we bouwen aan plannen die bedoeld zijn om de vereniging én het G-voetbal nog beter op de kaart te zetten. Ik trek met veel plezier en enthousiasme de dromenkar, zonder dat dit ten koste gaat van het trainerschap. Op het veld staan zal ik immers altijd blijven doen; als leider, toeschouwers of voorzitter.”

“Mijn rol is dromen in een kar stoppen en deze kar vervolgens trekken.”

Stem op Gerrit
Prachtige resultaten en Gerrit is nog lang niet klaar! En hoe terecht is het dat hij genomineerd is voor de titel Clubheld van de Amateursport? Zelf was hij verrast door de nominatie: “Ik had het niet verwacht en ik voelde me zeer vereerd toen ik het hoorde. Uiteindelijk gaat de nominatie over de lange periode waarin we het G-voetbal bij De Bleek hebben neer gezet. Hier is iedereen binnen de vereniging trots op. Ik hoop het zelf dan ook nog heel lang vol te houden om verder te bouwen. Maar, net als al die afgelopen jaren, had ik dit niet zonder al die betrokken mensen gedaan en zij mogen dan ook niet worden vergeten. We hebben het G-voetbal met z’n allen op de kaart gezet!”.

 

Lees hier een reactie van onze voorzitter Sara Nijenhuis op de nominatie van Gerrit Polman >>> 

 


 

KLIK HIER OM JE STEM UIT TE BRENGEN >>>
Stemmen is gratis. Door te stemmen maak je kans op mooie prijzen. Ook de club maakt met jouw stem kans op een mooie geldprijs.

 

 

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmalldiap.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image