Geluidsoverlast

We zijn een club midden in de wijk. Een club die bijna alle dagen van het jaar geopend is voor alle leden en de inwoners uit de omliggende wijken. Van ’s ochtends tot ’s avonds zijn er verschillende activiteiten. Er wordt volop gevoetbald, er zijn activiteiten van externe partijen, regelmatig zijn er festiviteiten en  af en toe wordt er een feestje gevierd. Dat maakt Rigtersbleek een prachtige club en een club waar veel mensen met plezier komen.
 
Een goede buur
Onze locatie maakt dat niet alleen wij genieten van de sportieve en gezellige activiteiten. Ook onze buren zien en horen alles, en dit is uiteraard niet altijd gewenst. Ondanks dat ze zich goed realiseren dat ze naast een vereniging wonen, hebben ook wij er rekening mee te houden dat we buren hebben. Sara Nijenhuis: “We hebben enkele weken geleden onze buren uitgenodigd om kennis te maken met een deel van ons bestuur, onze Ontmoetingsclustermanager en de vereniging. In het persoonlijke contact hebben we kunnen vertellen wat wij allemaal doen op ons Ontmoetingspark en hebben we bovendien kunnen luisteren naar wat zij als buren van onze mooie club ervaren. Dit was een positieve bijeenkomst die structureel twee keer per jaar plaats gaat vinden, zodat we in gezamenlijkheid ‘de overlast’ kunnen beperken … een goede buur is immers beter dan een verre vriend!”.
 
Laatste waarschuwing
Ondanks dat we al lange tijd proberen de overlast, met name het geluid, te beperken blijkt onze inzet niet voldoende te zijn. Deze week ontvingen we een zorgwekkende mail van de gemeente Enschede in het kader van het toezicht en handhavingsbeleid. Er komen helaas te veel klachten van geluidsoverlast binnen bij hen en ze zijn dan ook genoodzaakt om een onaangekondigde geluidmeting te doen, met alle gevolgen van dien.
 
Gemeente Enschede schreef in haar brief onder andere het volgende: “Mocht uit de geluidmeting blijken dat de geluidvoorschriften van het Activiteitenbesluit overtreden worden, dan overwegen we het handhavingstraject voor te zetten en kunnen we een last onder dwangsom opleggen. Als er een last onder dwangsom is opgelegd dient u bij elke daaropvolgende geconstateerde overtreding een nog nader te bepalen geldbedrag te betalen aan de gemeente en kan er een proces-verbaal worden opgemaakt. Vooralsnog gaan wij er van uit dat u maatregelen gaat treffen om geluidoverlast te voorkomen en te voldoen aan de geluidvoorschriften.”
 
Samen zijn we Rigtersbleek
Iedereen zal begrijpen dat we er alles aan willen doen om te voorkomen dat we onnodige hoge geldbedragen verliezen. Deze gelden kunnen wij immers vele malen beter investeren in de club. Samen, met de leden en alle gebruikers van ons Ontmoetingspark, willen we dit dan ook voorkomen: Sara Nijenhuis: “Dit zullen we onder andere doen door een betere begrenzer op de installatie aan te brengen, nog duidelijkere afspraken te maken met medewerkers, vrijwilligers en leden wat betreft het gebruik van de muziekinstallaties en programmering van artiesten en DJ’s in Het Paviljoen en op ons terras. Dit met name tijdens feesten en partijen. Daarnaast vragen we vooral ook de medewerking en begrip van iedereen; samen zijn wij immers Rigtersbleek en boetes treffen ons allemaal.”
 
Voor incidentele festiviteiten is er overigens maximaal 2 keer per jaar een verruiming van de geluidvoorschriften mogelijk. Er wordt jaarlijks kritisch gekeken voor welke festiviteiten de club hiervoor een verzoek indienen bij de gemeente.
 
Sara Nijenhuis tot besluit: “We willen ons als club houden aan de regels en rekening houden, daar waar kan, met de inwoners van de wijk. Als betrokken vereniging, midden in de wijk, is het niet altijd makkelijk om overlast te voorkomen. Door goed contact met onze buren te onderhouden en door onder andere eerdere genoemde maatregelen te treffen hopen we de overlast tot een minimum te beperken en boetes te voorkomen.”
 
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht?
Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Sara Nijenhuis.

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image