Joost du Gardijn trainer FC Twente

Vanaf dit seizoen is Joost du Gardijn, naast zijn werkzaamheden als Teammanager Onderbouw bij De Bleek, voetbaltrainer van FC Twente JO15-1. Daarnaast blijft hij ook zijn werkzaamheden voortzetten als hoofdtrainer van De Tukkers Heren 1, de Meidenvoetbalschool Twente en Support2Talent.
 
Joost du Gardijn: “Ik vind het een enorm leuke uitdaging om FC Twente JO15-1 te gaan trainen. Met dit team train ik vier keer per week en spelen we op zaterdag onze wedstrijden in de Eredivisie.” Met al zijn andere werkzaamheden gaat het een druk seizoen worden: “Met deze nieuwe baan erbij gaat het zeker druk worden. Ik heb desondanks besloten om mijn andere werkzaamheden ook gewoon voort te zetten, mede omdat ik er zoveel plezier aan beleef. Bij De Tukkers ga ik op dezelfde voet verder. Ik heb daar een goede staf die wat werkzaamheden overneemt, onder andere rondom de communicatie. Een leuke, goede en enthousiaste groep trainers bij Meidenvoetbalschool Twente zorgt ervoor dat ik hen ook steeds meer verantwoordelijkheid kan geven. Onder mijn leiding vullen ze zelf de training in. Hetzelfde geldt ook voor Support2Talent waar alle trainingen en algehele organisatie in goede banen wordt geleid.”
 
Verrijken met kennis en inzichten
Voor JO15-1 heeft hij nog geen concrete verwachtingen zo aan het begin van het seizoen: “Deze ga ik langzamerhand vormgeven met de club. Ik verwacht de spelers in ieder geval te kunnen helpen in hun ontwikkeling als voetballers en als persoon. Mijn doel is om hen voor te bereiden op de volgende stap binnen de voetbalacademie van FC Twente én als team gezamenlijk mooie en leerzame momenten en prestaties neer te zetten.” Op de vraag waar hij zichzelf als trainer ziet staan over vijf jaar: “Ik bevind me nu bij FC Twente weer in een nieuwe omgeving met nieuwe collega’s om me heen. Hier kan ik weer veel van opsteken. Als trainer kan ik me hierdoor verrijken met kennis en inzichten. Over vijf jaar ben ik dan als trainer weer ontwikkelt en verder dan ik nu ben, net zoals ik nu verder ben dan vijf jaar geleden. Waar ik dan trainer ben en waar ik me mee bezig houdt? Dat zou ik nu niet kunnen voorspellen.”
 
Rigtersbleek
Bij Rigtersbleek is Joost du Gardijn aankomend seizoen in ieder geval gewoon op de maandagen en woensdagen op het veld staan, met uitzonderingen daargelaten: “Met de nieuwe groep trainers en stagiaires, én met de trainers die zijn gebleven, gaan we binnenkort weer volop aan de slag om er een leuk en leerzaam seizoen van te maken voor de jeugdspelers! Mijn doel is om de jongste jeugd de eerste stappen in hun voetbalplezier te geven. Ieder op zijn en of haar manier hierin begeleiden, zelf en met hulp van de fijne en enthousiaste groep trainers. Ook proberen we aankomend seizoen het contact met ouders/verzorgers nog meer uit te breiden en hen ook steeds meer te betrekken. Dit geldt ook voor de trainingen op de maandagen en woensdagen. Als ouders mee willen draaien, vrijblijvend zonder structurele verplichtingen, dan kunnen ze zich hiervoor bij mij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..” De aandachtsgebieden voor aankomend seizoen bij de jeugd van Rigtersbleek heeft Joost al helder voor ogen: “Wij hebben in baltechniek al vele stappen gezet door de trainingen zo in te richten dat, zeker de jongste spelers, een combinatie voorgeschoteld krijgen van verschillende bewegingsvormen en vormen met veel balcontacten. In de iets oudere jeugd wordt er al een klein beetje meer naar formaties in het veld gekeken. Maar ook hier blijven technische vaardigheden hier de toon aangeven tijdens de trainingen door middel van balcontrole en passeeracties. Dit gaan we doorzetten in het komende seizoen.”

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image