Voetballen met plezier

Wij hebben voetballen met plezier hoog in het vandaal staan en niet voor niets pronken de woorden ‘ambitieus, sportief en sociaal’ als kernwaarden op onze website. Desondanks heeft het bestuur het besluit genomen om op 11 september aanstaande niet het manifest ‘Voetballen met plezier’ te ondertekenen. In De Grolsch Veste wordt dit manifest door diverse voetbalverenigingen ondertekend, maar net als CVV Achilles en Victoria ’28 zijn wij hierbij niet aanwezig. Dit vraagt uiteraard om een nadere toelichting van onze voorzitter.
 
Eerder dit jaar besloten wij ons lidmaatschap van de FEV te beëindigen. Dit besluit namen wij, omdat we al geruime tijd niet de gezamenlijkheid, en het mandaat om binnen het voetballandschap Enschede, tot gezamenlijke doelen te komen die toekomstbestendig zijn en ons allen verder brengen. Het bestuur van de FEV nodigden wij uit om hier nog persoonlijk over in gesprek te gaan, maar hierop volgde geen reactie. Mede dit is ook aanleiding van de opzegging en het niet tekenen van het manifest.
 
Symbolisch
Het manifest is in onze ogen wederom een symbolisch moment waar de voetbalverenigingen op de bühne moeten verschijnen, naast de grote partijen die sier maken met een dergelijk initiatief. De partijen uit Enschede en ook daarbuiten die het initiatief nemen, zijn de partijen die ons in de afgelopen seizoenen meermaals in de kou hebben laten staan. Herhaaldelijk hebben wij problemen waar we in de huidige tijd tegenaan lopen in de voetbalwereld aangekaart en tegen het voetlicht willen houden met het verzoek om hulp en advies. Hierop kwam geen reactie.
 
Wij krijgen meer en meer het idee dat het beeld bestaat dat grote verenigingen, waar De Bleek er met trots één van is, zichzelf kunnen en moeten redden. De aandacht gaat veelal uit naar de kleinere clubs. Samenwerking en saamhorigheid, datgeen waar wij voor staan en hoog in het vaandel hebben, is hierin dan ook vaak ver te zoeken.
 
Samen bouwen
Mede op basis van deze ervaringen, en terugkijkend op het manifest in het verleden dat slechts zichtbaar werd middels enkele banners en zonder praktische ondersteuning en resultaat, maakt dat wij weinig heil zien in het opnieuw ondertekenen van dit manifest. Er is vanuit ons onvoldoende vertrouwen dat er ook daadwerkelijk samen, met en voor elkaar, gebouwd en gewerkt wordt aan het doel dat in gezamenlijkheid bepaald wordt.
 
Het is niet makkelijk om deze keus te maken als bestuur van een vereniging die zich juist enorm inzet voor een veilig sportklimaat. Binnen onze eigen vereniging, en in samenwerking met diverse partijen, doen we er veel aan om het sportklimaat te veranderen en verbeteren. Niet alleen op ons Ontmoetingspark, maar overal daar waar wij komen met onze teams. Ook in samenwerking met andere verenigingen werken we hieraan en wisselen we kennis uit. Met het niet tekenen kan het beeld ontstaan dat we tegen een veilig sportklimaat zijn en de voetbalsamenleving in onze stad geen warm hart toe dragen. Niets is minder waar, en degene die onze club kent weten hopelijk ook beter. Voor clubs als CVV Achilles en Victoria '28, die hetzelfde besluit hebben genomen, zal hetzelfde gelden. Ook deze clubs werken en bouwen aan een veilig sportklimaat, binnen de vereniging en in Enschede, op hun eigen wijze. 
 
Gedeeld gedachtegoed
Wij volgen andere wegen en blijven ons op onze manier, samen met hen die zich hierbij hebben aangesloten en willen aansluiten, verder inzetten voor een veilig sportklimaat. Uiteindelijk hopen ook wij dat in heel Enschede, en in de gehele regio Twente, iedereen met heel veel plezier het voetbal mag beleven en het onveilige gevoel verledentijd is. Want welke weg een vereniging ook bewandeld: ik geloof, en vertrouw erop, dat we allen het gedachtegoed van een gezond en veilig sportklimaat delen. 
 
Lees meer over de ondertekening van het manifest >>>

 

CONTACT
 

Ontmoetingspark v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

 
 
Openingstijden 


Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag & zondag | Gesloten 

  

 

pointersmall.png
Route
VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

CONTACT
 

Ontmoetingspark 
v.v. Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521 EB Enschede

communicatie@rigtersbleek.nl
Wedstrijdsecretaris
T. 053 - 435 92 39

pointersmall.png
Openingstijden 

Het Paviljoen
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 24.00 uur
Zaterdag | 08.00 – 22.00 uur
Zondag | 08.00 – 20.00 uur 

Lunchroom
Maandag t/m vrijdag | 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | 08.00 – 19.00 uur  

Eetcafé
Maandag t/m vrijdag | 17.00 – 19.00 uur
Zaterdag / Zondag | Gesloten 


VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
 

Contactformulier Contact

Image